Pagina 14


Huangshan Mountains

Zondag 30 maart 2008


Standaard in heel China: overschot aan personeel. Staan eerst naast je te wachten terwijl je rustig de kaart wil doornemen en gaan vervolgens kijken hoe je je eten op eet. Koekwous zijn ze.


Na 20000+ treden in twee dagen is Silvan zo mak als zijn lammetje.


'Verboden marshmellows te roosteren' of 'Telramen niet toegestaan'?

Om 21.44u de 'slaap'trein naar Zhenjiang gepakt. Bed was op maat gemaakt: een gestrekte Rogier van kruin tot teen + 10mm. Maar na tien minuten hadden we in de gaten wat er minder fijn was. Bedenk eens hoe het is in een hok met verwarming (zonder regeling), zonder goede ventilatie en met een Silvan en een Rogier die een dag hebben gewandeld plus twee Chinezen... Ja precies: dat is behoorlijk muf. Na een stuk of drie onderbrekingen in onze slaap stonden we om 06.05u (exact volgens dienstrooster) in Zhenjiang. De bus naar Yangzhou genomen. Dit komt neer op: kaartje kopen, wachten in wachtruimte tot signaal voor boarden komt, paar voorkruipers terug op hun plek zetten (onze favoriete bezigheid, we hebben er meestal veel lol in), kaartcontrole en boarden... Om kwart voor 8 ontbijt bij McDonald's, douche in het hotel en om half tien waren we weer 'fris en fruitig' aan het werk.

Kortom, China blijft voor ons een achtbaan: af en toe maakt het je misselijk, maar meestal vermaak je je prima.

Yangzhou

maart 2008


No comment.


In het vriesvak, voor slechts 80 euricent.


Chery gaat de autowereld veroveren, maar zo te zien had deze Chery Eastar bezitter liever een Volvo S40 gehad.

Slender West Lake, Yangzhou

6 april 2008


Is it a Smart ForTwo? Nee, het is een Shandong 'Beter goed gejat dan slecht bedacht' Huoyun! De looks hetzelfde maar nu slechts een simpele electromotor en vier stoelen er in.


Over electromotoren: ze zijn te lui om te fietsen. Driekwart van de mensen rijdt hier elektrisch. Totaal geen vermogen en de remmen hadden ook wel iets degelijker gemogen. De accu kun je na een jaar weggooien.


Zondagochtend = katerontbijt = burgers eten (double cheese en spicy chicken zijn goed).


Vogel.