Pagina 12


Huangshan Mountains

Zaterdag 29 maart 2008

Na 2,5 uur zijn we dan eindelijk boven. Helaas voor ons is dit tevens een van de drie locaties waar de gondelliften een onophoudelijke stroom (Chinese) toeristen uitspugen. Een drukte, een gekwaak, een kippenhok. Allemaal van die irritante groepen. Van die mensen die dagenlang achter iemand met een megafoon en een vlaggetje aanlopen. Deze mensen lopen het liefst met z'n drieen naast elkaar zodat niemand er langs kan. Ze stoppen zonder na te denken midden op een pad. Gelukkig wordt dit (geheel per ongeluk, doch genadeloos) afstraft wanneer een Europese maat 44 wandelschoen niet meer kan uitwijken en zich in het iele Aziatische hieltje plant.


Deel 2 van onze voorraad noodles. Kunststof bakjes en houten stokjes van het werk maken het compleet.


Helaas was het weer niet al te best. Op de achtergrond enkele van de vele trappen die alle bergen met elkaar verbinden.


Sea of clouds.

Huangshan Mountains

Zondag 30 maart 2008

Om 5 uur 's ochtends opgestaan om de zonsopgang te zien. Helaas was het nog grijzer dan de dag ervoor. Geen zonsopgang te zien. Nu we toch wakker en uitgecheckt waren besloten we om eerst boven nog een tocht te maken. Rond 8 uur aan de oostelijke afdaling begonnen.
Bij uitzichtspunten hangen stelletjes gegraveerde sloten aan de kettingen. Een goede handel voor de slotenmaker op de berg.


Silvan ziet niets meer zitten (door de dichte mist).


Tweehonderd meter lager is het zicht alweer een stuk helderder.


Onder aangekomen besloten om te voet naar Tangkou te gaan (8km). Dit stuk ligt buiten het park en trekt geen toeristen. Hier een leuk pad gevonden waar we vrijwel niemand tegenkwamen. Wel veel planten en vogels van onbekende soorten, erg mooi.


Soort kruising tussen een pauw en een fazant, maar dan anders.