Pagina 11


Yangzhou naar Huangshan Shi (Tunxi)

Vrijdag 28 maart 2008


De bekendste rotonde van Yangzhou. Dit jaar geheel in OS2008-stijl.


Onze trein. Treinen is hier niet een kwestie van kaartje kopen en de trein in sprinten. Kaartjes kopen is het handigst via een reisbureau (anders sta je zelf enkele uren in de rij). Voor vertrek wacht iedereen in een hal die doet denken aan een vertrekhal van een vliegveld. Op borden verschijnt hoe laat en bij welke gate je moet boarden. Hier knipt iemand je kaartje. Vervolgens ga je naar de wagon en stoel die op je kaartje staan. In de trein en bij het verlaten van het station van bestemming wordt je kaartje nogmaals gecontroleerd. Niet kwijt raken dus.


Helaas konden we de machinist niet zover krijgen om ons in de lok te laten reizen.


Gereed op spoor 2, trein K224 met eindbestemming Guangzhou (21 uur verder).


Scheepswerven aan de Yangtzi, te Nanjing. De vier grootste kranen zijn samen goed voor 1050t.

Irritante gast weggejaagd ('Hi, can I speak English with you for sevelal minutes?' 'Okay, but only for seven minutes') en nu eindelijk 4 stoelen voor ons. De noodlebakken behoren tot de survivaluitrusting van de reizende Chinees, Warm water is gratis en 600ml bier kost 10RMB. (Tip voor de NS!) Verder is er vers fruit te koop en proberen de conducteurs nog wat bij te verdienen met hun eigen handeltjes in led-verlichting. De soft seats zijn veel te laag en hebben een hoek van 90 graden exact: er reizen dan ook 118 personen per wagon mee.


Om 23:44 aankomst in Huangshan City (a.k.a. Tunxi). Hotelkamer op de 17e verdieping. 9 euro p.p.p.n. incl. ontbijt.


Ontbijt. Gadverdamme. Snel naar buiten, fruit halen en busje naar Huangshan mountains regelen.


Huangshan

Zaterdag 29 maart 2008


Ritje met bus van Huangshan Shi (Tunxi) naar Tangkou (1 uur). Vanaf hier een taxi gepakt die ons in 20 minuten naar de Westpoort reed. De Westpoort is de die-hardroute die in alle boekjes wordt afgeraden, dus dat lijkt ons wel wat. Vrij bewolkt, behoorlijk vochtig, warm en stijle trappen. Zweten!