Pagina 10


Yangzhou

17 - 26 maart 2008


Nieuwe kamer, nieuwe view.


Zo ziet een kruising in China eruit. De voorrangsregels zijn gebaseerd op het geschatte verschil in massa tussen het voertuig van je directe opponent en je eigen voertuig/lichaam. Check ook de moskee, waar al diverse anti-Wilders betogingen zijn geweest. Noot voor Martine en de redacties van Sp!ts en Metro: dit laatste is een geintje.


Brug over Grand Canal.


Night Vision Goggles in China: vrij goedkoop en prima kwaliteit.


Ja ik ben er echt hoor.


Bij een dik huis hoort natuurlijk ook dikke verlichting.


Een fietser geniet bij een kruising in Yangzhou. Luister naar het getoeter, snuif die uitlaatgassen op en bekijk de levensgevaarlijke situaties.


Pesticides -herstel- fruit halen we tegenwoordig bij onze moslimbroeders op de hoek: vers en goedkoop.


Dan zet je je tv aan en zie je dit! 16.888RMB voor een reisje Europa. Lijkt me wel leuk: een week als Chinese toerist door Europa scheuren. Kijken of ze dan Europees of Chinees eten. Die RMB is trouwens een fantastische munt. In anderhalve maand is de Euro (en dus mijn geld) 6% meer waard geworden... Dat kunnen de prijsstijgingen niet bijhouden.


Of er nou wel of geen belijning op de weg is aangebracht, iedereen rijdt waar ie wil rijden. Nul komma nul verkeersinzicht of gevoel voor veiligheid. Waar wij onze spiegels en hersens gebruiken is het hele systeem hier gebouwd op voor je kijken en uitwijken. Spookrijden, auto's zonder licht, niet stoppen voor rood en geen gordels dragen zijn hier niet meer dan normaal. Gelukkig rijdt men erg traag, waardoor de meeste ongelukken die we zien slechts blikschade veroorzaken.